+40763 204 739 [email protected]

Astăzi deschidem subiectul monitorizării activităților online ale copilului.

Ce trebuie să înțelegem? 🧐

Monitorizarea activităților online ale copiilor poate fi o unealtă utilă pentru părinți în protejarea copiilor lor de pericolele online.

Cu mențiunea că trebuie respectată intimitatea adolescenților, iar limitările să nu fie duse la extrem!

Părinții trebuie să înțeleagă că monitorizarea activității online a copiilor este o activitate utilă, care poate fi realizată prin intermediul aplicațiilor dedicate sau prin configurea corectă a dispozitivelor, dar trebuie utilizată cu responsabilitate. În primul rând, este important să se discute cu copiii despre motivele pentru care se dorește utilizarea unei astfel de aplicații și să li se explice cum va fi utilizată. De asemenea, este important să se stabilească anumite limite în ceea ce privește monitorizarea și să se respecte intimitatea copiilor, în special a adolescenților.

Copiii trebuie să înțeleagă că monitorizarea activităților lor online nu este un instrument de spionaj, ci un instrument de protecție. Părinții doresc să se asigure că copiii lor sunt în siguranță și protejați împotriva pericolelor online. Copiii trebuie să înțeleagă că, deși li se respectă intimitatea, există anumite limitări în ceea ce privește activitățile lor online și că trebuie să se comporte într-un mod responsabil.

Parintele trebuie să fie pregătit pentru o astfel de discuție, pentru a putea argumenta necesitatea monitorizării și poate folosi exemple de pericole din mediul online sau întâmplări despre care a citit/ auzit.

Chiar dacă acum pare un subiect dificil, conștientizarea pericolelor din mediul online și înțelegerea riscurilor la care sunt expuși copii ajută la luarea deciziilor… sau posibil să realizați că copilul deja este informat despre acest subiect.

Montorizarea prin intermediul aplicațiilor

Rolul principal al aplicațiilor de monitorizare a activității online a copiilor este de a ajuta părinții să protejeze copiii de pericolele online și să monitorizeze activitățile lor online. Aceste aplicații oferă părinților un control mai mare asupra modului în care copiii lor utilizează dispozitivele lor și accesul lor la site-uri web și aplicații.

Printre caracteristicile comune ale acestor aplicații se numără monitorizarea activităților online ale copiilor, inclusiv vizualizarea istoricului navigării web și a activității de pe rețelele de socializare, blocarea accesului la site-uri web și aplicații inadecvate și setarea unor limite de timp pentru utilizarea dispozitivelor. De asemenea, unele aplicații oferă și opțiuni de localizare a dispozitivelor și alerte în cazul în care copilul este expus la conținut inadecvat sau periculos.

Rolul aplicațiilor de monitorizare parentală nu este de a spiona copiii, ci de a ajuta părinții să ofere un mediu online sigur și sănătos pentru copiii lor. Aceste aplicații pot ajuta la prevenirea expunerii copiilor la conținut inadecvat sau periculos, precum și la identificarea și prevenirea comportamentelor riscante, cum ar fi comunicarea cu persoane necunoscute online sau distribuirea de informații personale.

Avem o listă cu câteva aplicații de monitorizare.

  1. Google Family Link – gratuit – este o aplicație gratuită de la Google care oferă control parental și monitorizare pentru dispozitivele mobile, inclusiv monitorizarea activităților online și blocarea accesului la site-uri web și aplicații. Această aplicație poate fi utilizată pentru copiii cu vârste sub 13 ani și este disponibilă pe dispozitivele Android și iOS. Recenziile au fost, în general, pozitive, cu utilizatorii care apreciază opțiunile de monitorizare și blocare a accesului la site-uri web și aplicații.
  2. Bark – cu plată – este o aplicație de monitorizare a activității online a copiilor care oferă alerte părinților dacă detectează un comportament inadecvat sau o situație de pericol. Această aplicație este disponibilă pentru dispozitivele mobile și pentru desktop. Recenziile au fost, în general, pozitive, cu utilizatorii care apreciază capacitatea aplicației de a identifica comportamentul inadecvat și de a oferi alerte rapide.
  3. Qustodio – cu plată – este o aplicație de monitorizare parentală care oferă control parental și monitorizare pentru dispozitivele mobile și de desktop, monitorizând activitățile online și blocând accesul la site-uri web și aplicații inadecvate. Această aplicație este disponibilă pentru Android, iOS, Windows și Mac. Recenziile au fost în general pozitive, cu utilizatorii care apreciază capacitatea aplicației de a bloca accesul la site-uri web și aplicații inadecvate și de a monitoriza activitățile online ale copiilor.
  4. Net Nanny – cu plată – este o aplicație de monitorizare parentală care oferă control parental și monitorizare pentru dispozitivele mobile și de desktop, inclusiv blocarea accesului la anumite site-uri web și aplicații. Această aplicație este disponibilă pentru Android, iOS, Windows și Mac. Recenziile au fost în general pozitive, cu utilizatorii care apreciază capacitatea aplicației de a bloca accesul la site-uri web și aplicații inadecvate și de a monitoriza activitățile online ale copiilor.
  5. Norton Family Premier – cu plată – este o aplicație de monitorizare parentală care oferă monitorizare parentală și protecție împotriva fraudelor online pentru dispozitivele mobile și desktop. Această aplicație poate bloca accesul la anumite site-uri web și poate monitoriza activitățile de pe rețelele de socializare. Este disponibilă pentru Android, iOS, Windows și Mac. Recenziile au fost în general pozitive, cu utilizatorii care apreciază opțiunile de blocare.
  6. FamiSafe – cu plată – este o aplicație de control parental și monitorizare a activității online a copiilor, inclusiv monitorizarea locației și blocarea accesului la anumite site-uri web și aplicații. Este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS. Recenziile au fost, în general, pozitive, cu utilizatorii care apreciază opțiunile de monitorizare și blocare a accesului la site-uri web și aplicații, precum și capacitatea de a monitoriza locația copiilor.
  7. Kidslox – cu plată – este o aplicație de monitorizare parentală care oferă control parental și monitorizare pentru dispozitivele mobile și de desktop, inclusiv blocarea accesului la anumite site-uri web și aplicații și monitorizarea activităților online. Această aplicație este disponibilă pentru Android, iOS, Windows și Mac. Recenziile au fost în general pozitive, cu utilizatorii care apreciază opțiunile de blocare a accesului la site-uri web și aplicații și de monitorizare a activităților online ale copiilor.
  8. Mobicip – cu plată – este o aplicație de control parental și monitorizare a activității online a copiilor, inclusiv monitorizarea activităților online și blocarea accesului la site-uri web și aplicații. Este disponibilă pentru dispozitive Android, iOS și Chromebook. Recenziile au fost în general pozitive, cu utilizatorii care apreciază opțiunile de monitorizare și blocare a accesului la site-uri web și aplicații.
  9. SecureTeen – cu plată – este o aplicație de monitorizare parentală care oferă control parental și monitorizare pentru dispozitivele mobile, inclusiv blocarea accesului la site-uri web și aplicații și monitorizarea activităților online. Este disponibilă pentru dispozitive Android și iOS. Recenziile au fost în general pozitive, cu utilizatorii care apreciază opțiunile de blocare a accesului la site-uri web și aplicații și de monitorizare a activităților online ale copiilor.

Există suficiente aplicații care să susțină această activitate, dar în mod sigur majoritatea dintre noi alegem variantele gratuite. Recomandarea este de a folosi ceea ce doriți sau ceea ce vă permiteți. Nu ezitați să încercați aplicațiile care necesită o anumită plată… deoarece astfel puteți face diferența între ceva gratuit și ceva premium.

Share This

Share this post with your friends!

Sari la conținut